Veľkonočné medovníčky.
Suroviny:
3 celé vajcia, 1 palmarín, 4 PL medu, 2 čl sódy bicarbony, 800 g hladkej múky, 300g práškového cukru, 2 čl korenia na perníky.
Postup:
Do misy preosejeme múku, práškový cukor, zamiešame sódu bicarbonu, korenie na perníky, pridáme vajcia, med a na kocky nakrájaný palmarín. Dobre vypracujeme, zabalíme do fólie a dáme do chladničky. Na druhý den si z cesta odkrajujeme a vyvaľkáme plát tenký asi 4-5 mm a vykrajujeme ľubovolné tvary. Plech si potrieme jemne masťou, alebo palmarinom. Vyhrejeme si rúru na 180°C, medovníky pečieme asi 5 minút. Hned potrieme rozšľahaným vajíčkom (budú sa pekne lesknúť).
Bielkový zdobiaci krém
Suroviny:
180g práškového cukru, 1 vaječný bielok, pár kvapiek citrónovej šťavy.
Postup:
Práškový cukor si najmenej 3x preosejeme, pridáme bielok a miešame pokiaľ nevznikne hladký krém. Mal by sa jemne ťahať z metličky. Ak chceme farebný zdobiaci krém tak si trochu krému odoberieme do menšej misky a pridáme kvapku tekutej potravinárskej farby. Dobre premiešame. Naplníme do zdobiaceho sáčku zdobíme.