• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Slané trojuholníčky bezlepkové


    Suroviny:
    Cesto:
    1 hrnček múky Mix B ( 250 g), 3 Pl oleja, 1čl cukru, 200 ml teplého mlieka alebo vody, 1/2 droždia
    Plnka:
    1 žĺtko, 100g rozpusteného masla, soľ, strúhaný syr,(šunka, pretlačený cesnak)
    Posýpka:
    sezam, ľanové semiačka, drvená rasca, mak


    Postup:
    Všetky ingrediencie na cesto si spolu zmiešame a vypracujeme vláčne cesto, prikryjeme utierkou a necháme 40 minút podkysnúť. Po vykysnutí preklopíme na pomúčenú dosku rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. Zmiešame maslo a žĺtok a polovicou  potrieme cesto, poukladáme to čo má každý rád , alebo iba roztlačený cesnak sol a postrúhaný syr. Zavinieme a začne priečne krájať na trojuholníčky. Trojuholníčky premiestnime na plech na ktorom máme papier na pečenie, potrieme zvyšným maslom zo žĺtkom a posypeme  makom sezamom, atď. Necháme ešte asi 15 minút podkysnúť a upečieme. Pečieme pri 180°c asi 25 až 40 minút do zlatava.


     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook