Suroviny:
Cesto:
3 PL hrubej múky, 3 PL kakaa, 1/2 prášok do pečiva, 5 vajec, 5 PL práškový cukor,
Plnka:
2 žĺtka, 2 PL kakaa, 50g hladkej múky, 110g palmarinu, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 3/4 hrnčeka práškového cukru,
Pena:
2 bielka, 100g práškového cukru,
Poleva:
čokoláda na varenie
Postup:
Z 5 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtka rozmiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme 3 PL kakaa, múku, prášok do pečiva, premiešame a postupne jemne zapracujeme vyšľahaný sneh. Na plech s papierom na pečenie vylejeme cesto a pri teplote 180°C upečieme.
V hrnci nad parou si zohrejeme mlieko, pridáme 2 žĺtka, hladkú múku a kakao. Uvaríme hladký krém. V miske vymiešame palmarin s cukrom a pridáme vychladnutý kakaový krém. Spolu vyšľaháme.
Plát upečeného vychladnutého cesta rozrežeme pozdĺžne. Na spodný plát natrieme polovicu plnky, prikryjeme druhým plátom a natrieme druhú časť plnky. Necháme stuhnúť v chladničke.
Medzitým si nad parou vyšľaháme bielka s cukrom do hustej peny.
Vyberieme si plát z chladničky a navrch natrieme penovú plnku. Rozpustíme si čokoládu na varenie a mierne vychladnutú ju nalejeme na povrch plátu. Necháme stuhnúť.