Suroviny:
Cesto:
7 vajec, 7 PL polohrubej múky, 3 PL hladkej múky, 10 PL kryštálového cukru
Plnka:
500ml mlieka, 1 zlatý klas, 250g masla, 1 PL hladkej múky, 5 PL kryštálového cukru, 3 Pl lekváru, 1 konzerva ananásu
Postup:
Cukor vymiešame so žĺtkami, pridáme postupne múku, a vyšlahaný sneh z bielkov. Zľahka premiešame. Vymastíme a vysypeme si formu na tortu, vylejeme cesto a pečieme pri 180°c asi 45 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a prerežeme na dva pláty.
Zlatý klas a 1 Pl hladkej múky rozmiešame v mlieku a dáme variť, pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu primiešame na kocky nakrájané celé maslo a vyšľaháme.
Vychladnutý korpus potrieme lekvárom a natrieme tretinu plnky, poukladáme odkvapkaný ananás a prikryjeme druhým plátom. Celu tortu potrieme krémom a ozdobíme ananásom a nastrúhanou čokoládou alebo šlahačkou.