• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Gaštanová roláda


    Suroviny:
    Cesto: 
    4 vajcia, 4 PL práškového cukru, 4 PL polohrubej múky, 1 čl prášku do pečiva,
    Plnka:
    250 g gaštanového pyré, 100g masla, 2 PL práškového cukru, 2 PL rumu, 4 PL pikantného lekváru

    Postup:
    Cukor a žĺtky vymiešame do penista, pridáme múku, prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Vymiešame hladké cesto. Plech vymastíme a posypeme múkou, cesto vylejeme na plech a zarovnáme. Pečieme pri 170 °C asi 10 minút. Po upečení zavinieme do utierky a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame pridáme gaštanové pyré a rum. Prešlaháme do peny. Roládu opatrne rozvinieme a potrieme najskôr džemom a potom 3/4 gaštanovej plnky, zavinieme a povrch potrieme zvyšnou plnkou. Môžeme preliať čokoládou.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook