Jablkový koláč s marcipánovým pudingom.
Suroviny:
3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček práškového cukru, 2 PL kyslej smotany, 1 vajce a 1 žĺtko, 1 prášok do pečiva, 1 palmarin, 1 vanilinový cukor, citrónová kôra z 1 citrónu .
Plnka:
3 marcipánové pudingy, 3 hrnčeky mlieka, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru.
1 kg jabĺčok
Postup:
Do misy vysypeme múku, prášok do pečiva, cukor a zamiešame, pridáme vajce a 1 žĺtko , na kocky nakrájaný palmarín, 2 PL smotany, vanilinový cukor a kôru z jedného citrónu. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky odležať. Pripravíme si marcipánový puding podľa návodu. Ošúpeme jablká vyberieme jadrovníky a nakrájame na mesiačiky. Vyberieme cesto a rozdelíme na dve časti.1 časť vyvaľkáme na veľkosť plechu na ktorom budeme koláč robiť. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Preložíme vyvaľkaný plát poukladáme jablká a zalejeme pudingom. Vyvaľkáme si druhý plát a položíme na pudingovú plnku. Pečieme pri 180°c asi 40 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.