• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Bezlepkové minibagetky.


    Suroviny:
    1 hrnček múky ( Schaer Mix B) , 1 hrnček mlieka, 1/2 kocky droždia, 3 PL oleja, 2 PL kyslej smotany, 2 PL smotany na varenie, soľ, (ľanové semiačko,sezamové semiačko, mak)

    Postup:
    Do misy vysypeme múku a urobíme v strede jamku, pridáme pomrvené kvasnice a trochu cukru. Zalejeme 1 hrnčekom teplého mlieka a necháme vytvoriť kvások. Potom pridáme 3 PLoleja 2 PL kyslej smotany, 2 PL smotany na varenie a vypracujeme pevné cesto. Vytvarujeme bagetky a uložíme ich na plech ktorý je vystlaný papierom na pečenie podkysnúť.  Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semiačkami. Pečieme pri 180-200°C asi 30 minút. Aby boli bagetky na povrchu chrumkavé môžeme do rúry pri pečení postaviť hrnček z vodou.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook