Suroviny:
Korpus: 6 PL bezlepkovej múky (Promix PK) , 3 vajcia, 6 PL kryštálového cukru, 2 PL mlieka, 3 PL teplej vody, 1/4 KL prášok do pečiva, 1 PL kakaa,
Plnka: 1/2 kg jemného tvarohu, 1 vanilinový cukor, 2 práškové šľahačky, 2 stužovače, 10 plátkov želatiny, 3 PL práškového cukru, kompót podla chuti (broskyňa, jahody,mandarinky, ananas).
Postup:
Korpus:
Vyšľaháme si bielky so štipkou soli, prisypeme cukor a pridáme vodu, postupne zašľaháme žĺtky. Pridáme mlieko a postupne kakao, múku a prášok do pečiva. Pripravíme si tortovú formu, vystelieme ju papierom na pečenie a vlejeme cesto. Pečieme na 180°C asi 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a rozrežeme na 2 časti.
Plnka:
Pripravíme si želatinu ( môžeme použiť šťavu z kompótu). Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilinovým cukrom. Vyšľaháme šlahačku so stužovačom. Rozpustenú želatinu vmiešame do tvarohu a jemne primiešavame šľahačku.
Spodný plát korpusu vložíme naspäť do tortovej formy, natrieme 1/2 plnky, poukladáme kúsky kompótu a natrieme 2 časť tvarohovej plnky. Prikryjeme vrchným plátom a trochu pritlačíme. Tortu dáme do chladničky stuhnúť.