2 a 1/4 hrnčeka hladkej múky, 2 žĺtky, 2 Pl octu, 2 Pl vody, 2 ks palmarínu, 1,5 pl soli
Na ozdobu:
sezamové semiačka, kmín, hrubozrnná soľ, vajíčko na potieranie pred pečením.
Postup:
Hladkú múku preosejeme, palmarín nastrúhame nahrubo do múky. Pridáme žĺtky, soľ, vodu a ocot. Všetko dobre premiesime a vytvoríme pevné cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky. Po hodine vyberieme rozvaľkáme na hrúbku asi 3-4 cm a narežeme na tyčinky ale môžme vykrojiť aj iné tvary. Premiestnime na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom, rascou, či makom. Pečieme pri 180°C asi 15-20 minút.