• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Višnová štrúdla s jablkami.


    Cesto:
    2a 1/4 hrnčeka hladkej múky, 3 kl octu, 3 kl oleja a 3 bielky.

    Plnka:
    strúhanka, mleté orechy, višne, vanilkový cukor, práškový cukor, maslo.

    Postup:
    Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne cesto zabalíme do fólie a necháme na stole 30 minút odstáť. Medzitým si pomelieme orechy, vykôstkujeme višne a očistíme a postrúhame jablká. ( do jablk môžeme pridať škoricu). Po 20 minútach cesto položíme na pomúčený stôl a začneme vyťahovať, začneme na krajoch ťahať smerom von. Môžeme si ruky potrieť olejom nebude sa nám lepiť na cesto a cesto sa nepretrhne. Posypeme strúhankou a pridáme pomleté orechy, nastrúhané jablká a poukladáme odkôstkované višne, pokvapkáme rozpusteným maslo a môžeme posypať cukrom. Potom cesto zavinieme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme žĺtkom. Pečieme pri 180°C asi 20 minút. Po upečení štrudlu hned posypeme práškovým cukrom.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook