Suroviny:
4 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 3 PL teplej vody, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček celého maku, 1 prášok do pečiva.
Plnka:
200 ml mlieka,1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový puding, 250g maslo.
Posýpka: 100 g sekaných orechov, 1 PL masla, 2 PL kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor.
Postup:
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme múku, mak, teplú vodu, a prášok do pečiva. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 170°C 25 - 30 minút. Medzitým si z mlieka, kryštálového cukru, 1 žĺtku a vanilkového pudingu uvaríme hustý krém. Necháme úplne vychladnúť. Do vychladeného krému zapracujeme maslo. Na masle opražíme orechy, pridáme k nim kryštálový cukor a vanilínový cukor. Vychladnutý plát potrieme lekvárom ,na lekvár natrieme pudingovú plnku a vrch posypeme orechovou posýpkou. Necháme stuhnúť.