Suroviny:
1 hrnček mlieka ( 250ml), 150ml oleja, 2 celé vajcia, 1 čl kryštálového cukru, 2 čl soli, 600g hladkej múky, 1/2 kocky drožia.
Posýpka:
1 vajce na potretie, semienka na posypanie
Postup:
Z teplého mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme kvások, olej a vajcia. Vypracujeme hladké cesto. Necháme 20 minút podkysnúť. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na menšie kúsky, (z tohto množstva by ich malo byť 13-14 kusov). Každý kúsok vyšúľame tenší dlhý šúľok a stočíme ho do slimáčika. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie daľej od seba, necháme ešte 20 minút podkysnúť. Predhrejeme si rúru na 200°C, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme semiačkami. Pečieme do zlatista asi 20-25minút.