hrncekove recepty

hrncekove recepty

utorok, 12. júna 2012

Bryndzové tyčinky

Suroviny:
1 väčší uvarený zemiak v šupke,150 g bryndze,1 hrnček (200ml) hladkej múky,150 g masla,1 vajce
Na potretie:
1 vajce, 1/2 KL červenej mletej sladkej papriky, soľ,  mletá rasca

Postup:
V miske vidličkou rozpučíme bryndzu, pridáme postrúhaný uvarený zemiak, vajce,,maslo,  múku,  osolíme a spracujeme vláčne cesto. Cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát. Radielkom  pokrájame na pásiky .Potrieme rozšľlahaným vajcom, do ktorého sme pridali 1/2 KL červenej mletej papriky. Posypeme drvenou rascou a osolíme. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri  200 C° asi 8-10 minút. Necháme vychladnúť na papieri až po vychladnutí ich pozbierame.

0 komentárov:

Hrnčekové recepty   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP