Suroviny:
1 väčší uvarený zemiak v šupke,150 g bryndze,1 hrnček (200ml) hladkej múky,150 g masla,1 vajce
Na potretie:
1 vajce, 1/2 KL červenej mletej sladkej papriky, soľ, mletá rasca
Postup:
V miske vidličkou rozpučíme bryndzu, pridáme postrúhaný uvarený zemiak, vajce,,maslo, múku, osolíme a spracujeme vláčne cesto. Cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát. Radielkom pokrájame na pásiky .Potrieme rozšľlahaným vajcom, do ktorého sme pridali 1/2 KL červenej mletej papriky. Posypeme drvenou rascou a osolíme. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 200 C° asi 8-10 minút. Necháme vychladnúť na papieri až po vychladnutí ich pozbierame.