Mäsová štrúdla
Suroviny:
Cesto: 1 hrnček hladkej múky, 1 žĺtok, 1 dcl mlieka, 120g margarinu, štipka soli
Plnka: mleté mäso, mrkva, cibuľa, cesnak, oregano ,soľ, 1 PL sójovej omáčky, 3 PL ostrého kečupu.
Postup:
Cibuľku si nakrájame na jemno aj s mrkvou a cesnakom, orestujeme na oleji, pridáme mleté mäso a ešte chvíľku orestujeme až pustí šťavu. Pridáme sójovú omáčku, soľ, kečup a oregano. Necháme dusiť až kým zelenina a mäso nie sú mäkké. Necháme úplne vychladnúť. Suroviny na cesto si zmiešame a vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na 3 časti. Každú časť si na tenko vyvaľkáme a naplníme, zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme vajíčkom, pečieme pri 180 °c asi 20-25 minút