• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Orechová roláda


    Suroviny:
    Piškota: 5 vajec, 5 PL práškového cukru, 5 PL polohrubej múky, 2 PL oleja, 2 PL vody.
    Plnka:   1 hrnček  namletých orechov, 125g masla, 1 PL rumu, 3PL práškového  cukru.

    Postup:
    Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme múku, olej, vodu a vyšľahaný sneh. Nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180°C asi 10-15 minút. Po upečení zrolujeme cesto, namočíme utierku dobre vyžmýkame a cesto ešte za horúca aj s papierom zvinieme do rolády. Necháme vychladnúť.
    Plnka:
    Orechy sparíme s mliekom , aby nám vznikla hustá kaša, pridáme cukor a nakoniec po vychladnutí 1-2 PL rumu. Maslo vymiešame do peny a pridávame do neho orechovú kašu.
    Rozbalíme vychladnuté cesto, dáme dole papier a natrieme plnku. Znova zvinieme a ešte potrieme zvyškom plnky. Na vrch dáme ako ozdobu polovice orechov. Necháme v chladničke stuhnúť.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook