• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Bezlepkový chlieb


    Suroviny: 25 dkg bezlepkovej chlebovej múky BEZGLUTEN , ¼ droždie, 1 ČL oleja,  ½ vareného zemiaku (nastrúhať),   ½ ČL soli, 2 dcl vody, 1 ČL cukru,

    Postup:


    Kvások:
    Z droždia , vody, cukru, a trošku múky  si pripravíme kvások. Do misky si dáme zvyšok múky, nastrúhaný zemiak, olej a soľ, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Vytvarujeme bochník,  preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme  ½ hodiny  kysnúť v teple.
    Pečieme pri  200ºC asi  45 minút, pred vložením do rúry môžeme  vrch potrieť žĺtkom.
    Keď je chlebík upečený, pri vybratí z rúry ho potrieme vodou alebo olejom. Následne ho zabalíme do utierky a položím ho tak, aby bol zospodu vzduch. /po bokoch podoprieť. Necháme vychladnúť.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook