• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Medové rezy


    Pláty: 2 PL mlieka, polovica 125g Palmarinu, 7 PL medu, 2 vajcia, 4 hrnčeky hladkej múky, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1/2 KL sódy bicarbony

    Plnka: 2 hrnčeky mlieka, 4 PL kryštálového cukru, 3 žĺtky, 1 vanilkový pudingový prášok, 1 PL polohrubej múky, 300g Helie, 2PL rumu, pikantný lekvár.
    Poleva: 100g čokolády na varenie, 60g Cery

    Postup: Palmarin, mlieko a med za stáleho miešania zohrievame kým sa tuk nerozpustí, vlejeme do misy, pridáme cukor, múku so sódou bicarbonou a vajcia. Dôkladne zmiešame a necháme vychladnúť. Z cesta postupne vyvaľkáme veľmi tenké 4 pláty a postupne ich rýchlo upečieme na obrátenej strane jemne omasteného plechu. Upečený plát ihneď opatrne z plechu zosunieme, lebo stvrdne.
    Plnka: Pudingový prášok a múku dohladka vymiešame v troške mlieka. Zvyšok mlieka, cukor a žĺtky zvaríme, vlejeme puding a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Héliu vymiešame do penista a postupne primiešame rum a vychladnutý krém. Necháme vychladnúť.
    Vychladnuté pláty potrieme lekvárom a plnkou , zaťažíme a necháme najlepšie do druhého dna prikryté alobalom alebo fóliou zmäknúť. Polejeme čokoládovou polevou. Po jej stuhnutí pokrájame na menšie rezy.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook