Suroviny:
6 vajec, 6 PL kryštálového cukru, 5 PL polohrubej muky, 1 PL kakaa,
Plnka: 1 zlatý klas, 350 ml vody, 250 g masla, 1 hrnček práškového cukru, 3 banány, čokoláda na postrúhanie
Postup:
Bielka oddelíme od žĺtkov, bielka vyšľaháme so štipkou soli, pridáme kryštálový cukor a šľaháme kým nie je pena pekná biela. Pridáme žĺtka a zašlaháme do bielkov primiešame múku s kakaom. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C asi 15-20 minút. Zlatý klas rozmiešame vo vode a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, do uvareného krému pridáme plátok masla. Necháme vychladnúť. Maslo vyšlaháme s práškovým cukrom, po lyžiciach pridávame vychladnutú kašu zo zlatého klasu. Kašu pred pridávaním do masla prešlaháme mixérom ako aj každú pridanú dávku kaše dobre prešlaháme mixérom.
Z vychladnutej piškóty stiahneme papier a piškótu vrátime späť na plech. Môžeme piškótu potrieť džemom Nanesieme polovicu krému na piškótu, na krém narežeme tenšie kolieska banánov prikryjeme druhou polovicou krému a na záver postrúhame čokoládu a dáme do chladničky zachladiť.