na ozdobu: sezam, hrubá soľ, rasca,
Postup:
Cesto si robíme večer. Zemiaky v šupke si uvaríme den vopred. Do misy si dáme múku, nastrúhané zemiaky, z mlieka droždia štipky cukru si urobíme kvások a pridáme ho k zmesi, pridáme vajíčko, olej a sol, spracujem cesto, (cesto sa samo oddelí od mysi netreba ho dlho miesit je mastnejšie). Dáme ho na noc do chladničky na vykysnutie cez noc. Ráno ho ešte raz premiesime a ešte asi 10 minút necháme kysnúť na doske. Dosku treba vysypať múkou a vyvaľkať na hrubší plát, 4cl pohárikom vykrajujeme kolieska ktoré dávame na vymastený plech potrieme vajíčkom a zdobíme sezamom alebo soľou, rascou. Necháme vykysnúť kým si nachystáme aj ostatné plechy. S 1dávky vyjdú asi 4 plechy. Pečiem na 250stupňov .