• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Duo rezy


    Suroviny:
    Piškota: 8vajec, 1 a 1/2 hrnčeka práškového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 6PL vody
    Broskyňová plnka: 750g broskyňový (marhuľový) kompót, lekvár, rum
    Kokosová plnka: 125g kokos, 2dcl mlieko, vanilkový cukor, 1 hrnček práškového cukru, 250g masla

    Postup:
    Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
    Cesto rozdelíme na dva plechy, jeden plech by mal byť menší.Pečieme pri 180°C asi 35 minút
    Väčší plát pokropíme rumom a natrieme džemom, natrieme broskyňovou plnkou a nato kokosovú plnku. Celý koláč polejeme čokoládovou polevou.

    Broskyňová plnka:
    Broskyne so šťavou rozmixujeme a pridáme potrhaný menší plát na drobné kusy. K tomu pridáme rum podľa chuti. Celú masu dobre zamiešame.

    Kokosová plnka:
    Mlieko dáme variť  pridáme kokos s vanilkovým cukrom a miešame až vznikne hustá kaša. Odstavíme.
    Medzitým kým chladne vymiešame maslo s cukrom a k tomu pridáme kokosovú masu. Dobre premiešame.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook