Suroviny:
Piškota: 8vajec, 1 a 1/2 hrnčeka práškového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 6PL vody
Broskyňová plnka: 750g broskyňový (marhuľový) kompót, lekvár, rum
Kokosová plnka: 125g kokos, 2dcl mlieko, vanilkový cukor, 1 hrnček práškového cukru, 250g masla
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
Cesto rozdelíme na dva plechy, jeden plech by mal byť menší.Pečieme pri 180°C asi 35 minút
Väčší plát pokropíme rumom a natrieme džemom, natrieme broskyňovou plnkou a nato kokosovú plnku. Celý koláč polejeme čokoládovou polevou.
Broskyňová plnka:
Broskyne so šťavou rozmixujeme a pridáme potrhaný menší plát na drobné kusy. K tomu pridáme rum podľa chuti. Celú masu dobre zamiešame.
Kokosová plnka:
Mlieko dáme variť pridáme kokos s vanilkovým cukrom a miešame až vznikne hustá kaša. Odstavíme.
Medzitým kým chladne vymiešame maslo s cukrom a k tomu pridáme kokosovú masu. Dobre premiešame.