• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Kokosová roláda


    Suroviny:
    Piškóta: 5 vajec, 3PL kryštálového cukru, 1PL studenej vody, do bielkov 2 PL cukru, 5 PL zarovnané polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva
    Plnka: 3dcl mlieka, 1 zlatý klas, 3 PL kryštálového cukru, 250g masla , džem na potretie rolády, kokos

    Postup:
    Vajcia si oddelíme od bielkov, do žĺtkov pridáme 3 PL kryštálového cukru a 1 PL studenej vody,  vyšľaháme do penista.Pridáme 5 PL zarovnaných polohrubej múky a 1/2 prášku do pečiva. Z bielkov a 2Pl cukru si vyšľaháme sneh a pridáme do zmesi, premiešame. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri 180°C asi 20 minút. Nesmie byť suchá inak by sa nedala stočiť do rolády. Upečenú roládu si aj s papierom preložíme na utierku a stočíme, necháme úplne vychladnúť.

    Plnka:
    Z 3 dcl mlieka, 1 zlatého klasu a 3 PL kryštálového cukru uvaríme puding. Po uvarení preložíme do misy a prešlaháme s mixérom do vychladnutia -neurobia sa nám hrčky. Do vychladnutého pudingu pridáme postupne zmäknuté maslo.

    Plnenie rolády:
    Upečený plát si jemne rozložíme a stiahneme papier, do stredu dáme džem a postupne natrieme plnku a postupne zatočíme .Plnkou potrieme aj povrch rolády a obalíme v kokose a dobre popritláčame aby kokos neopadával.necháme stuhnúť.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook