• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Čokoládová roláda


    Suroviny:
    Piškóta: 5 vajec, 3 PL kryštálového cukru, 1 PL studenej vody, do bielkov 2 PL cukru, 5 PL zarovnané polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva 1 PL kakaa

    Plnka - 3 dcl mlieka, 1 čokoládový puding, 3 a1/2 PL kryšt. cukru

    Postup:
    Vajcia si oddelíme od bielkov, do žĺtkov pridáme 3 PL kryštálového cukru a 1 PL studenej vody,  vyšľaháme do penista.Pridáme 5 PL zarovnaných polohrubej múky a 1/2 prášku do pečiva. Z bielkov a 2Pl cukru si vyšľaháme sneh a pridáme do zmesi, premiešame. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri 180°C asi 20 minút. Nesmie byť suchá inak by sa nedala stočiť do rolády. Upečenú roládu si aj s papierom preložíme na utierku a stočíme, necháme úplne vychladnúť.

    Plnka: Z 3 dcl mlieka, 1 čokoládového pudingu a 3 a1/2  PL kryštálového cukru uvaríme puding. Po uvarení preložíme do misy a prešlaháme s mixérom do vychladnutia - neurobia sa nám hrčky. Do vychladnutého pudingu pridáme postupne zmäknuté maslo.


    Upečený plát si rozložíme, stiahneme papier, natrieme len plnkou a jemno stočíme. Dáme ju schladiť až potom polejeme čokoládou.
    Roládu krájame horúcim nožom

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook