Suroviny:
500 g lístkového cesta, 1 balíček čokoládovej polevy, 4 PL posekaných vlašských orechov, 4 PL kryštálového cukru, 1 vajce, 2 balíčky Zlatého klasu, 1 broskyňový kompót, 2 tégliky smotany na šľahanie, 2 balíčky stužovadla šľahačky.
Postup:
Lístkové cesto rozdelíme na 2 pláty. Jeden plát upečieme na hlbšom plechu v rúre vyhriatej na 180 °C. Po vychladnutí ho natrieme rozpustenou čokoládovou polevou. Druhý plát potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a tiež upečieme. Šťavu z kompótu dolejeme vodou na objem 1 liter, pridáme Zlatý klas a uvaríme hustý krém. Broskyne zahrejeme a primiešame do krému.
Vychladnutý krém natrieme na plát s čokoládou. Smotanu so stužovadlom vyšľaháme dotuha a šľahačku navrstvíme na ovocný krém. Nakoniec navrch položíme plát s orechovou posýpkou a mierne pritlačíme. Necháme stuhnúť.