Suroviny:
Cesto: 1 hrnček špaldovej múky, 1/2 hrnčeka ovsenej múky, 1/2 hrnčeka nasekaných orechov, 2 PL hnedého cukru, 3 PL oleja, 50 ml studenej múky, 1 žĺtok.
Plnka: 250g tvarohu, 2 PL hnedého cukru, 1 vajce, 1 bielok.
Povrch: Jahody, 1 tortová želatína.
Postup:
Suroviny na cesto si zmiešame a dáme do okrúhlej formy na pečenie.Vo vyhriatej rúre predpečieme pri 170°C asi 10 - 15 minút. Zmiešame si prísady na tvarohovú plnku do peny. Po upečení korpusu natrieme plnku a dáme dopiecť pri 170°C asi 25 minút. Na vychladnutý koláč naukladáme rozpolené jahody a zalejeme želatínou pripravenou podľa návodu. Necháme stuhnúť.