Suroviny:
Cesto: 5 vajec, 100 - 120 g kryštálového cukru, 1 PL kakaa, 2 PL instantnej kávy, 2 PL oleja.
Plnka: 250ml smotany na šľahanie, 5 PL práškového cukru, 1 PL instantnej kávy zmiešanej v 1 PL vody, 1 stužovač šľahačky.
Postup:
Cukor so žltkamy vyšľaháme do peny, pridáme olej, kávu a kakao. Z bielkou vyšľaháme sneh a zamiešame do cesta. Na plech si dáme papier na pečenie, ktorý ešte potrieme olejom aby sa korpus dal lahšie oddeliť od papiera. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 12 minút. Po upečení preložíme korpus na utierku papierom hore a necháme vychladnúť. Medzi pečením si pripravíme krém, vyšľaháme šľahačku so stužovačom, pridáme kávu rozmiešanú v troške vody. Zmes rozotrieme na vychladnutý plát z ktorého sme odstránily papier a pomocou utierky zavinieme. Necháme stuhnúť.