• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Domáci zemiakový chlieb.



    Suroviny:
    1 kg hladkej múky, 1 droždie, 1 čl mletej rasce, 2 uvarené zemiaky, 2 PL octu, 1čl soli, 1čl cukor kryštál, 6 dcl vlažnej vody.

    Postup:
    Hladkú múku zmiešame s rascou a soľou, lyžicou vytvarujeme hlbšiu jamku do ktorej nadrobíme droždie, posypeme 1čl cukru a vlejeme teplú vodu. Po vytvorení kvásku pridáme nastrúhané uvarené zemiaky a ocot.Vypracujeme cesto a necháme 30 minút podkysnúť. Vytvarujeme do tvaru bochníka preložíme na plech na ktorom máme papier na pečenie, necháme 20 minút  podkysnúť. Pečieme pri 200 °C na spodný ohrev 10 minút potom prepneme na 180°C na vrchný aj spodný ohrev a dopečieme cca 30 minút. Chlebík necháme úplne vychladnúť. 

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook