• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Domáci zemiakový chlieb.



    Suroviny:
    1 kg hladkej múky, 1 droždie, 1 čl mletej rasce, 2 uvarené zemiaky, 2 PL octu, 1čl soli, 6 dcl vlažnej vody.

    Postup:
    Hladkú múku zmiešame s rascou, soľou, s nastrúhanými uvarenými zemiakmi,pridáme vodu s octom a kvasnice.Vypracujeme cesto a necháme 10 minút podkysnúť. Premiesime a necháme podkysnúť ďalších 30 minút. Po 30 minútach  znovu premiesime a vytvarujeme do tvaru bochníka povrch polejeme studenou vodou a preložíme na plech na ktorom máme papier na pečenie, necháme ešte posledný krát 20 minút  podkysnúť. Pečieme pri 200 °C asi 30 minút potom teplotu znížime a pečieme 2 minúty. Chlebík necháme úplne vychladnúť. 

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook