Mierka: 200 ml hrnček
1 kg hladká múka, 3 hrnčeky vlažnej vody, 1/2 kocky droždia, 2 polievkové kopcovité lyžice masti, 2 polievkové lyžice zarovnané soli, 1 polievková lyžica mletý kmín, 1 čajová lyžička cukru
Zdobenie: zelenina
Postup:
Múku preosejeme zamiešame soľ a kmín, urobíme do múky jamku a do nej nalejeme vlažnú vodu prisypeme cukor a droždie. Dobre premiešame pridáme masť a necháme vytvoriť kvások. Po vykysnutí kvásku všetko premiesime na hladké trochu lepivé cesto. Necháme kysnúť cca 3/4 hodiny. Rúru predhrejeme na 200°C, veľký plech vymažeme masťou. Cesto premiestnime na plech a porozťahujeme až k okrajom. Ozdobíme zeleninou a dáme piecť na vrchný aj spodný ohrev cca 40 minút. Necháme trochu vychladnúť a rozkrájame na požadované kúsky.