• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Makové pupačky s bielkovou penou.


    Suroviny:
    6ks rožkov, 3 žĺtky, 2 hrnčeky mlieka, 3pl kryštálového cukru, 1vanilinový cukor, 1hrnček zomletého maku, 1 vanilkový puding, 2 hrnčeky mlieka
    Sneh: 3 bielka, 3pl kryštálového cukru

    Postup:
    Oddelíme si žĺtka od bielkov a bielka dáme do chladničky (lepšie sa nám vyšľahá sneh). Mlieko zmiešame s pudingovým práškom, 3pl kryštálového cukru a uvaríme hustý puding. K žĺtkom primiešame vanilinový cukor, kryštálový cukor, prilejeme mlieko prisypeme mak a spolu prešlaháme. Do tejto masy vsypeme rožky nakrájané na kolieska a dobre premiešame tak aby bol každý kúsok obalený, prilejeme puding a znovu premiešame. Premiestnime do tortovej formy a rozotrieme po celom obvode. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C - 25 minút. Z bielkov vyšľaháme sneh do ktorého postupne zašľaháme kryštálový cukor. Navrstvíme na rožky a 10 minút dopečieme.



     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook