• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Chrenová omáčka s pečeným mäsom.


    Suroviny:
    5-6 pl nastrúhaného chrenu, 4pl hladká múka, 4pl olej, 2hrnčeky vývaru, 1smotana na varenie, soľ, korenie, 1čl kryštálový cukor, štipka muškátového oriešku
    Príloha:
    bravčové pliecko pečené v celku, knedla

    Postup:
    Ako prvé si dáme piecť pliecko, ktoré sme osolili, okorenili a podliali vývarom. Pečieme prikryté alobalom na 200°C cca hodinu a pol.
    Na oleji osmažíme hladkú múku, zalejeme vývarom,ochutíme soľou a čiernym korením. Prisypeme cukor a muškátový oriešok. Necháme 15 minút jemne vrieť, občas premiešame. Prilejeme smotanu na varenie, odstavíme z ohňa, pridáme chren a už len zľahka premiešame. Podávame s pečeným mäsom a knedľou.


     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook