• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Dukátové buchtičky.


    Suroviny:
    1 kg polohrubej múky, 1 droždie, 1 vanilinový cukor, 2pl kryštálový cukor,  štipka soli, 1/2 hrnčeka oleja, 1a1/2 hrnčeka teplé mlieko, 1čl prášok do pečiva, 3 vajcia


    Postup:
    Do misky kysky preosejeme polohrubú múku, do prostriedku urobíme jamku do ktorej nadrobíme droždie, posypeme 2 Pl kryštálového cukru a zalejeme teplým mliekom. Po vytvorení kvásku prilejeme olej, prášok do pečiva, rozšľahané vajcia, vanilinový cukor a vypracujeme cesto. Prikryjeme a necháme  vykysnúť. Na veľký plech nalejeme cca 1/2 hrnčeka oleja a jednu stranu plechu podložíme utierkou aby sme mohli guľky v ňom ľahšie ponamáčať. Z vykysnutého cesta odoberáme polievkovou lyžicou  a tvarujeme guľky. Každú guľku namočíme zo všetkých strán v oleji a preložíme na vyvýšenú stranu plechu. Ukladáme vedľa seba do radov pokým nezaplníme celý plech. Rúru si predhrejeme na 180°C. Necháme podkysnuť cca 30 minút a pečieme do zlatava. Podávame s vanilkovým pudingom.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook