Suroviny:
250 g tvaroh, 500g varené zemiaky, 2 vajcia, 1a 1/2 hrnčeka hladkej múky, 1 hrsť hrozienok, štipka soľ, olej na vysmážanie,
Na obaľovanie:
Práškový cukor, mletá škorica.
Postup:
Hrozienka namočíme do horúcej vody a necháme trochu odstáť. Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno, premiešame ich z tvarohom, Pridáme hrozienka, štipku soli, rozšľahané vajcia a múku. Vypracujeme nelepivé cesto, Ak sa lepí pridáme ešte muku.(záleží od zemiakov) Vyvaľkáme na plát silný cca 0,5 cm a hrnčekom vykrajujeme kolieska, ktoré hned smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista. Práškový cukor zmiešame s mletou škoricou. Vypražené kolieska hned preložíme do práškového cukru a obalíme z oboch strán. Ak nepridáme hrozienka a neobalíme v práškovom cukre môžeme podávať aj ako prílohu k mäsu.