• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Zemiakovo - tvarohové placky.


    Suroviny:
    250 g tvaroh, 500g  varené zemiaky, 2 vajcia, 1a 1/2 hrnčeka hladkej múky, 1 hrsť hrozienok, štipka soľ, olej na vysmážanie,
    Na obaľovanie:
    Práškový cukor, mletá škorica.

    Postup:
    Hrozienka namočíme do horúcej vody a necháme trochu odstáť. Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno, premiešame ich z tvarohom, Pridáme hrozienka, štipku soli, rozšľahané vajcia a múku. Vypracujeme nelepivé cesto, Ak sa lepí pridáme ešte muku.(záleží od zemiakov) Vyvaľkáme na plát silný cca 0,5 cm a hrnčekom vykrajujeme kolieska, ktoré hned smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista. Práškový cukor zmiešame s mletou škoricou. Vypražené kolieska hned preložíme do práškového cukru a obalíme z oboch strán. Ak nepridáme hrozienka a neobalíme v práškovom cukre môžeme podávať aj ako prílohu k mäsu.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook