• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Kokosovo - kakaové croissanty s nutelou.



    Suroviny:
    1 kg polohrubej múky, 1 kocka droždia, 6 dcl mlieka, 6 Pl práškového cukru, 1 vajce, štipka soli, 3 Pl oleja, 1 hrnček kokosu, 4 Pl kakaa, kakaová alebo oriešková pomazánka,
    na potieranie:
    2 hrnčeky vody, 2 Pl citrónovej šťavy, 2 Pl cukru.

    Postup:
    Do misky kyksy preosejeme polohrubú múku, urobíme v prostriedku jamku, rozdrobíme droždie, posypeme 1čl cukru a zalejeme teplým mliekom. Medzitým si zmiešame vajcia z práškovým cukrom štipkou soli a olejom do penista. Do vykysnutého kvásku vlejeme tekutú zmes a spolu vymiesime. Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme kakao a do druhej kokos. Necháme 1 hodinu vykysnúť.
     Po vykysnutí si kakaové aj kokosové cesto rozdelíme na 5 častí (takže nám vznikne 10 kúskov ).
    Jednu kakaovú časť vyvaľkáme do tvaru veľkosti plytkého taniera to isté urobíme aj s kokosovou plackou . Kokosovú placku priložíme na kakaovú. Takto spojenú placku rozdelíme radielkom na 8 častí (ako pizzu), na každú časť dáme 1 čl kakaovej alebo orieškovej nátierky. Zvinieme od širšieho konca k užšiemu a vytvoríme crioassant. Premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru si rozohrejeme na 160°C , pečieme 25 minút. Medzitým si urobíme sirup. Do menšieho hrnca dáme zohriať vodu  pridáme citrónovú šťavu a cukor, miešame  pokým sa cukor rozpustí, odstavíme. Hned po upečení potrieme croissanty sirupom.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook