• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Bezlepkový chlieb


    Suroviny:
    1 varený zemiak , 0,5kg Mix B,  1/2 kocky droždia, 1Pl cukru, 1čl soli, 1pl octu, 1 Pl oleja , 5dcl teplej vody,  2Pl ľanové semienka

    Postup:
    Do väčšej misy nasypeme múke, urobíme malú jamku, nadrobíme droždie a posypeme cukrom. Prilejeme teplú vodu a necháme vytvoriť kvások . Pridáme ocot, olej, soľ, nastrúhame uvarený zemiak a vsypeme ľanové semienka . Vypracujeme pevné cesto prikryjeme utierkou a necháme 15 minút podkysnúť. Po 15 minútach cesto preložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie . Predhrejeme si rúru na 240  °C, pred vložením do rúry potrieme vodou do ktorej sme pridali trochu octu a vložíme do rúry.  Počas pečenia môžeme ešte raz potrieť, chlebík bude na povrchu lesklý a chrumkavý. Pečieme 45 minút až 1 hodinu. Po upečení necháme  úplne vychladnúť.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook