Suroviny:
1 bal. lístkového cesta.
Krém: 1l mlieka, 1 hrnček práškového cukru, 4 žltka , 5 PL hrubej múky, 1 Zlatý klas, 1 kyslá smotana.
Pena: 4 bielka , 1 hrnček kryštálového cukru, 1 čl citrónovej šťavy.
Postup:
Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, každú zvlášť vyvaľkáme preložíme na rub plechu a upečieme, (plech netreba mastiť) . V mlieku rozmiešame múku, zlatý klas, cukor, žltka a uvaríme hustú kašu. Do trochu schladenej kaše pridáme po lyžiciach kyslú smotanu, pripravenú kašu natrieme na jeden plát a rovno rozotrieme.
Pena:
Najprv si dáme variť vodu do hrnca a začneme šľahať bielka, do ktorých pridáme štipku soli, ked sú bielka dostatočne vyšľahané, pridáme cukor a ešte chvíľu šľaháme mimo pary, len kým sa nám zmieša cukor s bielkami, stiahneme plameň pod vodou, tá nesmie vrieť a položíme misu s bielkami nad paru , šľaháme ďalej 5-10 minút. Po 5 minútach si môžeme urobiť skúšku, či nám ostane stáť špička z peny, ak áno pridáme citrón, alebo ocot, ešte prešľaháme a dáme penu z pary dolu.
Penu natrieme na vychladnutú pudingovú kašu, dáme druhý plát dopredu nakrájaného lístkového cesta
polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť, v chladničke cez noc.