• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Slaný koláč - krumpláš


    Suroviny:
    Cesto:
    2 hrnčeky vlažného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 4 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1 droždie, 1čl soli, 1čl cukru, 1 vajce.
    Plnka:
    2 kyslé smotany, 1 veľký jogurt, 5 väčších zemiakov, kôpor, korenie, soľ.

    Postup:
    Uvaríme 5 väčších zemiakov, medzitým si preosejeme múku, prihrejeme mlieko. Do múky si urobíme jamku nadrobíme kvasnice pridáme trochu cukru a zalejeme mliekom, necháme kvások pracovať. Do kvásku pridáme olej, vajce, štipku soli a vypracujeme cesto . Necháme kysnúť 45 minút. Zemiaky si ošúpeme nastrúhame a pridáme smotany, jogurt, soľ, korenie, a nadrobno nasekaný kôpor. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 6 kúskov, každý kúsok rozvaľkáme na tvar obdĺžnika. Na jedej plech sa nám po šírke  zmestia 2 obdĺžniky. (môžeme robiť aj v tortových formách).Plech si potrieme olejom. Na pláty navrstvíme plnku asi 1 cm od okraja cesta a okraje natrieme rozšľahaným vajíčkom. Necháme podkysnúť asi 25 minút. Pečieme pri 180°C asi 30-35 minút do zlatista.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook