Suroviny:
2 hrnčeky polohrubej múky,1 vajce, 1/2 hrnčeka mlieka, 1 čl zeleninového dochucovadla, 6 rožkov z predošlého dna, 1 hrnček hladkej múky na obaľovanie.
Postup:
V miske si rozmiešame polohrubú múku, mlieko, vajce a dochucovadlo na stredne husté cesto. Rožky nakrájame na malé kocky a pridáme do cesta. Do veľkého hrnca dáme variť vodu a pripravíme si tanier s hladkou múkou. Ked zovrie voda s polievkovou lyžicou naberáme cesto a vložíme na tanier s múkou, rukami tvoríme guľky. Vhodíme do vriacej vody a varíme asi 20 minút, občas premiešame. Vyberieme na tanier, rozkrojíme a podávame ako prílohu k mäsám, omáčkam, prívarkom. Môžme podávať s dusenou kapustou alebo osmaženou cibuľkou či dusenou zeleninou.