• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Karamelová torta


    Suroviny:
    Korpus: 7 vajec, 7 lyžíc kryštálového cukru, 7 lyžíc hrubej múky,  1 kypriaci prášok
    Krém: 1 Salko, 250 g masla, 1 vanilinový cukor, 1 lyžička kakaa


    Postup:
    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny , pridáme múku, kypriaci prášok a postupne zľahka primiešame sneh k žĺtkovej zmesi.Pripravíme si tortovú formu. Na dno formy dáme papier na pečenie, ktorý vymažeme  maslom, piškótové ceste dáme do formy a pečieme pri 170 stupňoch asi 40 min. Salko si uvaríme vo vode, asi2 hodiny. Necháme vychladnúť  (môžme si ho uvariť  deň  vopred). Do misky dáme 250 g masla, vyšľaháme, pridáme doň vanilinový cukor,ešte 1 lyžičku kakaa a salko, poriadne vyšľaháme. Korpus prekrojíme na časti a potrieme spodnú časť krémom. a tak isto aj vrch. Dáme do chladničky  trochu stuhnúť, ozdobíme.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook