• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Svieži tvarohový zákusok


    Cesto:
    6 žĺtkov, 6 PL práškového cukru, 2 PL oleja, 6 PL polohrubej múky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, kakao, sneh zo 6 bielkov                                                                                                                  
    Plnka:
    500g jemného tvarohu, 350g pochúťkovej kyslej smotany, 1 vanilkový cukor, práškový cukor, med, 7dcl pohár zaváraného ovocia, 2 balíčky zlatého klasu

    Postup:
    Vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, prilejeme olej a primiešame múku s práškovým cukrom a kakaom ( toho usypte ako máte radi). Osobitne si vyšľaháme sneh z bielkov a zľahka zmiešame so zvyškom cesta.  Pečieme vo vyhriatej rúre na 160° asi 10min.
    Na plnku zmiešame smotanu s tvarohom a osladíme podľa chuti. Plnku vylejeme na vychladnutý upečený plát. Na plnku poukladáme dobre odkvapkané ovocie. Šťavu zlejeme a dolejeme vodu, tak, aby sme mali 750ml tekutiny. 2/3 tekutiny dáme variť do hrnca a do zvyšnej 1/3 rozmiešame balíčky zlatého klasu. Keď voda v hrnci začne vrieť, prilejeme zlaté klasy a uvaríme hustý puding. Nakoniec ho polovychladnutý nalejeme na koláč a dáme chladiť.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook