hrncekove recepty

hrncekove recepty

sobota, 28. mája 2011

Svieži tvarohový zákusok

Cesto:
6 žĺtkov, 6 PL práškového cukru, 2 PL oleja, 6 PL polohrubej múky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, kakao, sneh zo 6 bielkov
                                                                                                                    
Plnka:
500g jemného tvarohu, 350g pochúťkovej kyslej smotany, 1 vanilkový cukor, práškový cukor, med, 7dcl pohár zaváraného ovocia, 2 balíčky zlatého klasu

Postup:
Vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, prilejeme olej a primiešame múku s práškovým cukrom a kakaom ( toho usypte ako máte radi). Osobitne si vyšľaháme sneh z bielkov a zľahka zmiešame so zvyškom cesta.  Pečieme vo vyhriatej rúre na 160° asi 10min.
Na plnku zmiešame smotanu s tvarohom a osladíme podľa chuti. Plnku vylejeme na vychladnutý upečený plát. Na plnku poukladáme dobre odkvapkané ovocie. Šťavu zlejeme a dolejeme vodu, tak, aby sme mali 750ml tekutiny. 2/3 tekutiny dáme variť do hrnca a do zvyšnej 1/3 rozmiešame balíčky zlatého klasu. Keď voda v hrnci začne vrieť, prilejeme zlaté klasy a uvaríme hustý puding. Nakoniec ho polovychladnutý nalejeme na koláč a dáme chladiť.

0 komentárov:

Hrnčekové recepty   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP