• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Punčový rez


    Suroviny:
    Na biele pláty:
    2 x 4 vajíčka, 4 PL teplej vody, vanilkový cukor, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL polohrubej múky, 1/2 vanilkového pudingu.
    Na ružový plát:
    6 vajíčok, 6 PL teplej vody, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 jahodový alebo malinový puding, trošíčku červenej potravinárskej farby.
    Sirup na ružový plát: 
    Ríbezľový džem, rum, sirup, tuhý ovocný čaj. 2 cukrové polevy Dr. Oetkar.


    Postup:Najskôr si pripravíme pláty, mixérom vymiešame žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom, počas mixovania pridávame vodu potom múku a nakoniec puding .Vymiešame tuhý sneh a jemne zľahka vmiešame do pudingovej hmoty. Už len vareškou!
    Takto si pripravíte všetky pláty. Postupne pečieme bledé aj ružový plát  pri 170C° v teplovzdušnej rúre približne 15 min do zlatista. Dva biele pláty si natriete jemne kyslastým džemom. Prvý biely plát natretý džemom si položíte na papier na pečenie a naň položíte hrubší červený plát. Pripravíte si 0,5 l tuhého ovocného čaju. Na pol litra vody dáme vylúhovať aj 4 sáčky čaju. Prilejete rum podľa chuti a sirup. Týmto sirupom nalejete červený plát. Potom na tento plát položíte druhý biely plát džemovou stranou na červený plát. Takto nachystané pláty prikryte ďalším plechom a rovnomerne zaťažte aspoň na 12 hodín. Potom odstráňte plech a polejte cukrovou polevou. Necháme dobre stuhnúť a nakrájame. 

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook