Suroviny:
2 hrnčeky hl.muky, 1/2 PL kakaa (môžete vynechat) , 200 g masla (studeného a nakrajaného na male kocky) 1/2 čl soli, 6 PL studenej vody.
Suroviny:
Cesto začíname robit v mixeri s veľkymi nožmi. Nasypeme muku, kakao postupne vhodíme pár kociek masla(asi 5-6) a rýchlo a krátko, 10 krat premiešame,kým sa maslo stratí. Treba pracovat rýchlo aby bola hmota čo najchladnejšia. Pridáme zvyšné maslo a dva krát premiešame (krátko).Vo vode rozpustíme soľ a pridáme k cestu. Mixujeme, ak sa vam zdá cesto suché, môzete pridat ešte pár kvapiek studenej vody. Vyklopíme na pomučenú podložku a vyvaľkáme na obdlžnik. Cesto zrolujeme, najskôr zahneme obidve strany (dlhšie) a potom zrolujeme a vytvarujeme obdlžnik. Tym zrolovaním sa vytvoria pekné vrstvy. Dáme do sáčku a odložíme na 1-1 1/2 hod do chladničky. V mrazničke vydrží 3 mesiace.