• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Farebná zamatová roláda


    Suroviny:
    Cesto: 6 vajec, 5 PL kryštálového cukru, 3 PL  kakaa, 1/2 KL sódy bikarbony.
    Plnka: 1/2 litra mlieka, 5 PL polohrubej  múky, 1 vajce, 250 g masla, 1 vanilkový cukor,  5 PL práškového cukru, 2 PL kakaa.

    Postup:
    Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky a potom sódu bicarbonu s kakaom  jemne vmiešame varechou.Vylejeme na plech na ktorom máme papier na pečenie. Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme. V mlieku rozmiešame vajce a múku, uvaríme hustú kašu. Do trochu vychladnutej kaše vmiešame maslo, vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti. Do jednej dáme vanilku, a do druhej kakao a práškový cukor. Plát po vychladnutí rozbalíme, natrieme nan svetlú plnku a potom tmavú, zvinieme do rolády. Nechávam si trocha kakaovej plnky, ktorú potom natriem na roládu a ozdobím ju ťahmi vidličkou alebo čokoládovou ryžou. Necháme stuhnúť.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook