Jablčkové pité
Suroviny:
2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky práškového cukru, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, 200g palmarinu
Plnka:
Jablká, škorica, cukor.
Postup:
Suroviny na cesto spolu zamiešame a vypracujeme tuhšie cesto,rozdelíme na dve časti.Prvú časť rozložíme na vymastený plech.Jablká očistíme a postrúhame pridáme cukor a škoricu,po vytláčame šťavu a zmes navrstvíme na cesto.Na plnku znova navrstvíme druhú časť cesta a nahusto popicháme vydličkou.Pečieme pri 180°C do ružova.Necháme vychladnúť ešte raz popicháme a polejeme šťavou z jabĺk.Povrch koláča posypeme práškovým cukrom. (povrch koláča môžeme ozdobiť mriežkou, jablčkovú plnku môžeme zmiešať s mrkvou udusenou s cukrom a s citronovou šťavou)