Suroviny:
Cesto: 1 a 3/4 hrnčeka polohrubej múky, 3/4 hrnčeka rastlinného tuku, 1/2 hrnčeka masla, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 vajcia, 1 čl vanilkového extraktu, 1/2 hrnčeka kakaa, 2 čl škorice, 2 čl sódy bicarbony, 3/4 hrnčeka nasekanej čokolády.
Na obaľovanie: 1/3 hrnčeka kryštálového cukru, 1 čl mletej škorice.
Postup:
Zmäknuté maslo a tuk vymiešame s cukrom, pridáme vanilkový extrakt a po jednom aj vajcia. Postupne pridáme múku sódu bicarbonu, kakao, 2 čl škorice. Zamiešame nasekanú čokoládu a vypracujeme tuhé cesto. Zvlášť si zmiešame cukor so škoricou, z cesta si tvarujeme guľky o priemere 2,5 cm a obaľujeme v škoricovom cukre. Guľky ukladáme na plech na ktorom máme papier na pečenie asi 5 cm od seba.Pečieme pri 180°C asi 7 - 10 minút