• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Pudingáče.


    Suroviny:

    Cesto:

    Mierka 200 ml hrnček.

    2 hrnčeky hladká múka, 2 hrnčeky polohrubá múka, 4 pl kryštálový cukor, štipka soli, 2 žltka, kôra z jedného citrona, 50 g rozpustené maslo,1 pl rum, 300 ml vlažné mlieko, 1/2 čerstvé droždie

    Plnka:

    700 ml mlieka, 2 x zlatý klas, 1 pl hladká múka, 3 pl práškový cukor, 1/2 vanilkový struk, 125 g zmäknuté maslo


    Postup:

    Všetky suché suroviny na cesto spolu premiešame. V múke urobíme jamku do ktorej namrvíme droždie a zalejeme vlažným mliekom. Po vytvorení kvásku pridáme ostatné suroviny,  zamiesime cesto, a necháme kysnúť 1 hodinu.

    Cesto rozdelíme na polovicu, z každej  časti ušúľame šúľok. Rozdelíme na 16 rovnakých kúskov, každý kúsok vytvarujeme rukami na cca 15-20 cm šúľok a prepletieme. Ukladáme na plech na ktorom máme papier na pečenie a necháme vykysnúť 30 minút. Pred pečením potrieme žltkom zmiešaným s troškou mlieka. Rúru vyhrejeme na 180°C a pečieme cca 25-30 minút (záleží od rúry).

    Krém:

     Z mlieka si polovicu odoberieme  a zvyšnú polovicu dáme zahriať. V odobratom mlieku zmiešame 2 zlaté klasy a múku, dobre rozmiešame. Vlejeme do teplého mlieka a za stáleho miešania varíme pokiaľ nezhustne. Puding necháme vychladnúť a do vychladnutého vmiešame rozpustené maslo. 

    Vychladnuté pečivo prekrojíme a plníme plnkou, nakoniec posypeme práškovým cukrom.


     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook