• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Mäsové gulky s hríbovou omáčkou.


    Suroviny:
    500g mleté mäso, 1 vajce, 1pl horčica, 1čl sójová omáčka, soľ, korenie, 1 nadrobno nakrájana cibuľa, 2  pretlačené strúčiky cesnak, 3pl mlieko, 3pl strúhanka, 1 hrsť strúhaného syra
    Hríbová omáčka:
    1 cibuľa, sušené hríby, smotana na varenie, 3pl hladká múka, soľ, korenie, 1 hrnček výpeku, 2pl olej
    Postup:
    Do mletého mäsa zamiešame všetky suroviny a dáme do chladničky na cca 30 minút odležať.
     Medzitým si vyhrejeme rúru na 200 °C. Plech potrieme masťou alebo olejom. Tvarujeme malé guľky vo veľkosti pingpongovej loptičky. Pečieme 30minút. Po  25 minútach  podlejeme pohárom vody a necháme ešte 5 minút piecť. Mäsové guličky pôjdu ľahšie z plechu a šťavu použijeme do hubovej omáčky.

    Omáčka:
    Sušené hríby namočíme do vody cca na 30 minút. Na oleji osmažíme cibuľu a pridáme scedené hríby, varíme pokým huby nezmäknú. V druhom hrnci si rozpustíme maslo, primiešame múku a za stáleho miešania urobíme svetlú zápražku. Prilejeme šálku výpeku a smotanu na varenie, miešame aby sa nám nevytvorili hrudky. Nakoniec pridáme hríby, osolíme a okoreníme, necháme povariť cca 10 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook