• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Donuts s čokoládovou polevou.


    Suroviny:
    2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 vajce + 1 žĺtok, 1 droždie, štipka soli, 1 a 1/2 hrnčeka teplého mlieka, 2 pl rumu, 2pl kryštálového cukru, 2pl oleja + olej na vysmážanie

    Poleva:
    1 čokoláda na varenie, 2pl tuku.

    Postup:
    Ako prvé si dáme zohriať mlieko. Do misky preosejeme polohrubú aj hladkú múku a premiešame, nadrobíme droždie, posypeme cukrom a zalejeme vlažným mliekom. Po vytvorení kvásku pridáme vajce a žĺtok, 2pl oleja a rum. Vypracujeme vláčne trochu lepivé cesto a necháme kysnúť cca 30 minút. Po vykysnutí premiestnime na dosku vyvaľkáme plát hrubý cca 1,5cm. Pohárikom vykrojíme koliesko do ktorého malou okrúhlou formičkou vykrojíme dierku. Necháme ešte 15 minút podkysnúť. V rozpálenom oleji smažíme z oboch strán do zlatista. Necháme na papierovej utierke aby sme odstránili prebytočný olej a  premiestnime na mriežku. Pripravíme si nad parou čokoládovú polevu a jednu stranu donutu do nej bud namočíme alebo potrieme štetcom. Posypeme kokosom alebo inou posýpkou.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook