Suroviny:
Piškóta: 4 vajcia, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 dl oleja, 1PL kakaa, 1 prášok do pečiva,
Plnka: 1/2 masla, 3 PL práškového cukru, 1 kocka gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 3 dl mlieka.
Karamelová šľahačka: 4 PL kryštálového cukru, 3 dl mlieka, 2 práškové šľahačky, 1 stužovač šľahačky.
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme, pridáme olej, múku, kakao, prášok do pečiva a cukor. Premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C asi 35 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
Kým nám cesto chladne, pripravíme si gaštanovú plnku z mlieka, zlatého klasu a 3 PL cukru uvaríme si hustú kašu a necháme ju taktiež vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.
Na karamelovú šľahačku si upálime cukor na karamel, skôr ako sa cukor rozpustí, zalejeme ho mliekom a necháme vychladnúť.
Do vychladnutého karamelového mlieka pridáme práškové šľahačky so stužovačom a vyšľaháme.
Na vychladnutú piškótu natrieme gaštanovú plnku a postupne karamelovú šľahačku. Ozdobíme farebnou ryžou, alebo posypeme pomletými orechami.zdobíme.