piatok 19. augusta 2016

Malinový džem.


Suroviny:
1kg malín, 2 hrnčeky kryštálového cukru,1 želírovací cukor 2:1, 1 čl kyseliny citrónovej

Postup:
Maliny rozmixujeme ponorným mixérom. Po častiach pretláčame cez gázu. Šťavu z malín privedieme k varu. Vsypeme 1 hrnček kryštálového cukru a zamiešame. Do zvyšného cukru zamiešame želírovací cukor a kyselinu citrónovú a vsypeme do šťavy. Varíme cca 15-20 minút pokým sa cukor úplne rozpustí. Odoberieme lyžičkou trochu džemu na tanierik a vyskúšame hustotu. Ak sa nám zdá tekutý varíme pokým nie sme spokojný s hustotou. Odstavíme z ohňa. Ešte horúci džem plníme do dobre umytých a vysušených pohárov. Zaviečkujeme, otočíme hore dnom a necháme do druhého dňa vychladnúť.