piatok 26. augusta 2016

Kurací vývar s pečenovými haluškami.


Suroviny:

Pečeňové halušky:
300g kuracie pečienky, 2 vajcia, 1 strúčik cesnaku, 5-6 pl strúhanky(krupice), soľ, korenie, 1čl majoránky
Vývar:
1kura, koreňová zelenina, soľ, korenie, cibuľa, 1 bujón.

Postup:

Vývar:
Kura umyjeme rozporcujeme a vložíme do hrnca s vodou. Varíme na miernom ohni, pozbierame penu (šuminy), vložíme zeleninu a koreniny. Varíme na miernom ohni do mäkka cca 1-1,5 hodiny.
Pečeňové pečienky:
Pečienky zomelieme pridáme 2 vajcia prelisovaný cesnak, soľ korenie a zamiešame. Po lyžiciach pridávame strúhanku alebo krupicu. Podľa potreby zahusťujeme. Halušky môžeme vyvariť v osolenej vriacej vode alebo vo vývare cca 4-5 minút.