piatok 10. novembra 2017

Špenátové gnocchi so syrovou omáčkou.

Suroviny:
gnocchi: 4 uvarené zemiaky v šupke, 1 vajce, 1 balenie špenátu, soľ, 3 hrnčeky hladkej múky(záleží od zemiakov)
syrová omáčka: 1smotana na varenie, 1 syr v črievku, syr s modrou plesňou

Postup:
Ako prvé si urobíme gnocchi. Zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez lis alebo nastrúhame na jemno, pridáme vajce a soľ. Dobre rozmrazený špenát zbavíme vody a pridáme k zemiakom. Premiešame a postupne zapracujeme múku. Vytvarujeme valčeky z ktorých odkrajujeme cca 2cm kúsky. Uvaríme vo vriacej osolenej vode.
Na syrovú omáčku zahrejeme smotanu, pridáme syr v črievku a syr s modrou plesňou. Necháme syr rozpustiť, a prelejeme cez gnocchi.